tiistai 27. syyskuuta 2022

Mikaliini - 4. sukupolvi yliopistolla, osa 2: Pareja joka lähtöön

Mikaliineja on nykyään jo niin paljon että porukka pitää jakaa kahteen eri asuntolaan. Tämä yliopiston kakkososa kertoo siis eri simeistä kuin aiemmin julkaistu ykkösosa.

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.

Mikaliineja alkaa olla jo sen verran etteivät kaikki mahdu samaan asuntolaan, joten tämä neljän simin poppoo muutti yhdessä toisaalle. Matkassa ovat kaksi pariskuntaa: Leena + Eero ja Kristoffer + Magdalena. Eero jatkaa samaa ruskeaa villapaitateemaa kuin aiemminkin, mutta muuten kaikkien tyylit ovat muuttuneet aika paljon. Magdalena jatkaa Miinan aloittamaa "pinkkien kenraalien kerhoa", ja vaatetuksen perusteella musiikkiurasta haaveileva Kristoffer taitaa keskittyä kantrimusiikkiin, täytyisi lisätä hänelle vielä cowboy-hattu! Naiset tulivat hyvin juttuun keskenään, ja oikeastaan suosiotavoitteinen Maggis oli hyvää pataa kaikkien kämppistensä kanssa. Asuntola oli edellisten asukkaiden jäljiltä aika sottaisessa kunnossa, mutta nokkela Eero keksi suostutella huutosakkitytön hommiin. ^Tuo ilme kun tyttö tajuaa mihin on lupautunut. .-D Kristoffer löysi kampuksella itsestään rokkisielun ja alkoi innoissaan treenata luovuuspisteitä asuntolassa olevilla soitimilla tulevaa musiikkiuraansa varten.

Tietotavoitteiselle Eerolle yliopisto-opiskelu ja lukusali olivat parasta mitä sim vain saattoi toivoa, ja heti ensimmäisenä iltana luettiin tenttikirjaa myöhään yöhön asti, minkä seurauksena hupi ja opiskelumotivaatio olivat seuraavana aamuna aivan nollassa, ja Eero sai hermoromahduksen keskellä ruokalaa.
"Syö lettu, sen jälkeen kaikki näyttää valoisammalta", Leena vinkkasi kävellessään syömään aamiaista Kristofferin kanssa. Kristofferilla sattui olemaan tavaraluettelossaan yksi hupilätsytinlelu, joka sijoitettiin käytävään tuomaan iloa. Muuten ihan kiva, mutta lelu jättää jälkeensä kamalasti vesilätäköitä, sitä ei ilmeisesti kannattaisi käyttää sisätiloissa... Magdalena oli ahkerasti yhteydessä ystäviin ja sukulaisiin puhelimen välityksellä.

Hieman yllättäen romantiikkatavoitteinen Leena oli asuntolan nelikosta ensimmäinen, joka sai maksimoitua kaikki urallaan tarvittavat taidot, vieläpä ensimmäisen opintovuoden aikana, joten loppuajan hän voisi tehdä käytännössä mitä vain halusi. Leena ehdotti poikaystävälleen että he voisivat tehdä joskus jotain yhdessä, ja Eero haastoi naisen shakkimatsiin. Ilmeestä päätellen tämä ei ollut sitä mitä Leenalla oli ollut mielessä. Sentään urheiluharrastus houkutteli Eeroa välillä poistumaan opiskeluhuoneesta. Siellä Eero tervehtii nättejä tyttöjä, mutta hän ei tietenkään jäänyt näiden kanssa juttusille sen pidemmäksi aikaa. Ainoa perheenjäsen jota Eero kotopuolesta ikävöi oli Jumi-koira, jolle Eero olisi kovasti halunnut opettaa temppuja. Niinpä mies pyysi toisinaan äitiään tuomaan koiran vierailulle, jolloin koko aika vietettiin lemmikin kanssa eikä Eero välttämättä ehtinyt ollenkaan juttusille Ennin kanssa.
Tyttöjä alkoi tympiä kun heidän poikaystävänsä eivät osoittaneet tarpeeksi huomiota, joten he päättivät ottaa ohjat omiin käsiinsä. Magdalena pyysi Kristofferia treffeille, ja selvisi että mies oli sittenkin ajatellut mielitiettyään ja hankkinut kihlasormuksen valmiiksi, ja nämä treffit olivat hyvä hetki kosimiselle. Leena ei valitettavasti voinut pyytää luennolla olevaa Eeroa treffeille, mutta sen sijaan hän teki tuttavuutta lehtorinsa kanssa. Yliopiston henkilökuntaan oli helppo luoda suhteita, sillä monet muistivat aiemmin lehtorina työskennelleen Leenan isän Lehtorin, ja tämän nimen mainitseminen toimi kätevänä keskustelunavaajana. Ensimmäisen loppukokeen jälkeen nelikko pisti tiloja hieman uusiksi, joista radikaalimpana esimerkkinä mainittakoon liekkiseinäbilehuone, jonne sijoitettii Magdalenan toiveesta DJ-koppi!
Uutiset Karin ja Katrin luona sattuneesta haamuvälikohtauksesta kantautui kampukselle asti, ja monet olivat surullisia, sillä varsinkin Martta oli ollut monen hyvä ystävä ja sim jos toinenkin olisi halunnut herättää tämän kuolleista jos siihen olisi annettu mahdollisuus. Pelkän voivottelun sijaan Leena päätti ilahduttaa Katria ja pyysi tämän luokseen viettämään tyttöjen iltaa. Samalla Leena vähän avitti Katria tämän treffielämäntavoitteen kanssa pyytämällä ystäväänsä kaverimielisille treffeille ja järkkäämällä tälle muuta juttuseuraa nuorista opiskelupojista. Vikassa kuvassa Santun ja Kristofferin hieman normaalia läheisempi selkähierontasessio. .-D


Oranssi sopii tosi hyvin Magdalenalle ja tykkään kun hänen pyjamansa muistuttaa tämän teinilookista. Hänen huoneensa tuolinpehmustekin on mukana juonessa. ,-D Jostain syystä tyypit tykkäävät tulla pallottelemaan ruokalaan, eikä Rollo-kokki oikein arvostanut ilmassa lenteleviä palloa (eikä sitä että Leena tukki hänen kulkuväylänsä). Harrastuskerho on kokoontunut ulos, Maggis ja Eero pallottelevat yhdessä ja Kristoffer katselee puolestaan öistä tähtitaivasta. Lopuksi Kristoffer vielä treenaa vatsalihaksia balettiasussaan.


Eero ei ollut päässyt vielä edes sängystä ylös kun Leena kolisteli hänen huoneensa ovella.
"Me mennään nyt treffeille", nainen tiedotti tomerasti.
"Nytkö? Emme mitenkään ehdi, loppukoehan alkaa kohta, jammm..." Leena tukki poikaystävänsä suun intohimoisella suudelmalla. Treffit aamutuimaan olikin ihan toimiva ratkaisu, sillä siinä unohti stressata koetta ja muutenkin molemmat olivat aivan uudessa terässä vietettyään aikaa yhdessä ensimmäistä kertaa kunnolla. Luovuus ei ollut Eeron vahvuus ja hän joutui pieneen paniikkiin loppukokeen jälkeen kun häneltä puuttui luovuuspiste (hikkemaine kärsii). Onneksi Kristoffer neuvoi Eerolle rumpukapuloiden käyttöä samalla kun järjesti bilemusiikkia järjestämiinsä juhliin. Leenakin tarvitsisi pientä oppituntia, sillä hän tökki itseään kasvoihin rumpukapulalla (koska hänen kätensä bugaa ja hänen sormessaakin on näemmä vihje tulevasta. ,-D)

Leena ei kuitenkaan aikonut tyytyä vain yhteen mieheen, minkäs hän romantiikkatavoitteisuudelleen mahtoi. Ihmeen kauan hän kuitenkin malttoi pysyä uskollisena Eerolle. Asuntolan toisella pariskunnallakin menee hyvin, siellä he ruokalan pöydässä pitelevät toisiaan käsistä ja näykkivät spaghettia toisen lautaselta kun se maistui niin paremmalta (vaikka samasta kattilasta on kummakin annokset peräisin). Kristofferin äiti tuli käymään, ja Karoliina oli ylpeä pojastaan jonka keskiarvo ensimmäisen vuoden ajalta oli täydet 5/5! Miehet odottavat täällä asuntolassa että naiset tekevät aloitteen, treffien jälkeen Eero keräsi rohkeutta pari päivää ja kosi viimein Leenaa. Romantiikkatavoitteesta huolimatta Leena oli asiasta iloinen, sitä paitsi äidin toiveen tähden hänen olisi jossain vaiheessa mentävä naimisiin.
Se tilanne kun saavut tontille ja eka asia jonka näet on poseeraavan kokin maha. .-D Leena haastoi ystävänsä Lemmikin juttelemaan kokille, ja kokki kertoi tälle matkustusvinkkejä kuin mikäkin matkaopas. .-D Aika usein suostuttelun seurauksena simit menevät myös valittamaan melusta. Ikkunan takana tapahtuu ja sanotaan vaikka niin että jatkuvien treffien takia riippukeinu oli ahkerassa käytössä. Magdalenalla ja Kristofferilla on molemmilla lisätavoitteena romantiikka ja Leena on romantiikkatavoitteinen, joten joku on jatkuvasti toivomassa treffejä.
Treffien lisäksi myös bileitä järjestettiin paljon, varsinkin Kristoffer tunnettiin hyvien juhlien pitäjänä. Kristoffer ilahtui kun hänen serkkunsa Martta oli palannut henkiin enemmän tai vähemmän elävänä, ja mies utelikin milloin serkku saapuisi yliopistolle. Martta oli kuitenkin menettänyt zombisoitumisen yhteydessä paljon taitopisteitään, joten hän haluaisi vielä opiskella lisää stipendejä varten. Aamutreffit muodostuivat vähitellen tavaksi Leenalle ja Eerolle, ja kaksikko häiriköi Kristiania tullessaan tanssimaan tämän huoneeseen.

Arvostan Eeron ahkeraa puurtamista, sillä hän tekee paljon opintojensa eteen ja se näkyy myös arvosanoissa, sillä kolmen loppukokeen jälkeen Eeron keskiarvo on maksimissa. Shakkihetket poikaystävän kanssa taisivat sittenkin olla koukuttavia, sillä Leena on nyt innostunut peliharrastuksesta ja kinusi jatkuvasti jotakuta osallistumaan kanssaan peliturnaukseen. Valitettavasti Leena yleensä itse hävisi ottelut. Kattokaa ny miten onnellisia Kristoffer ja Magdalena ovat aaaa♥ Asuntolasta löytyy nykyään kaikki mahdolliset soitinvempeleet, joten kyllä siellä kelpasi musisoida!
Asuntolaan saapuu uusi opiskelija Elinan aloittaessa opintonsa. Asuvalinnasta päätellen tämä neiti on tullut yliopistolle enemmän bilettämään mitä opiskelemaan, ja heti ekan luennon jälkeen pitikin päästä järjestämään juhlat. Elinasta oli mukava tavata aiemmin kampukselle saapuneita ystäviään, joten vastaanotto oli lämmin ja Elina koki paikan heti omakseen. Leena yrittää hankkia viime hetken opintaplussaa soittelemalla lehtorilleen ennen loppukoetta, valitettavasti keskustelut olivat negatiivisia. Elinalla oli vielä aikaa ensimmäisiin tentteihin, joten hän saattoi ottaa rennommin ja opetella kannustushuutoja. Kristofferin ja Oonan välillä oli pientä kepeää flirttiä, mutta ilmeisesti Oona oli ihastunut vähän vakavammin kun suutahti lehmämaskotin lähennellessä Kristofferia...


Eero ei voinut ymmärtää, miksi Leena halusi ahtaa pieneen huoneeseensa parivuoteen, jolloin opiskelun kannalta merkittävä tietokonepöytä piti siirtää pois huoneesta. 
"Tules tänne viereeni niin pian ymmärrät", Leena vihjaili. Asuntolan alkuperäinen nelikko selvisi juuri tokan vuoden viimeisestä loppukokeesta, eli heidän opintonsa ovat puolivälissä. Kaikki olivat kokeen jälkeen ihmeellisen vislailevalla tuulella, hauskana yksityiskohtana mainittakoon ettei kukaan ihastellut omaa kumppaniaan. xD Suosiotavoitteiset Elina ja Kristoffer olivat innokkaimmat juhlien järjestäjät, ja usein asuntolassa järjestettiin saman päivän aikana kahdet eri juhlat. Eero pakeni juhlahälinää ulos leikkiäkseen Jumi-koiran kanssa, ja jälleen Jumin taidot kehittyivät hieman koiran oppiessa kierimään ja istumaan.


Koko porukka on saatu yhtä aikaa aamiaispöydän ääreen. Uusin tulokas Elinakin oli päässyt ensimmäisen opintovuotensa aikana osaksi porukkaa, joka koostui hänen sukulaisistaan ja ystävistään. Parhaiten Elina tuli juttuun bestiksensä Leenan kanssa, eikä ihmekään että nämä kaksi tykkäävät kaveerata keskenään, sillä he ovat tosi samanlaisia: Kumpikin harrastaa urheilua ja haluaa alalle töihin, heillä on sama kampaus ja pääaine... Elina ei ollut kauaa asuntolan uusin kasvo uuden kolmikon saapuessa kampukselle. Paikalla ovat asuiltaan vihreä pariskunta Martta ja Jarmo sekä Jarmon kaksoisveli Jorma, jolta vein juuri kaiken uskottavuuden lisäämällä hänelle nuo oranssit aurinkolasit. .-D Asuntola tarjosi mukavan monipuoliset harrastusmahdollisuudet, ja veljekset olivatkin haltioissaan laamapelistä ja biljardista, ja Martalle oli puolestaan niin paljon eri soittimia tarjolla ettei hän meinannut osata päättää mitä laitetta rämpyttäisi.
Martta ja Jarmo löysivät toisensa kunnolla uudelleen yliopistolla, ja nuori pari vaikutti hyvin rakastuneelta. Muu asuntolan väki kuitenkin tuppasi puhumaan pahaa Martan eriskummallisesta ulkomuodosta, jopa Martan hyvä ystävä ja serkku Kristoffer ja Jarmon veli Jorma supattelivat hassuja juttuja toisilleen Jarmon ja Martan kaikottua paikalta. Vaikka Jorma olikin tunnollinen opiskelija innostui hän sosialisoimaan entistä useammin, ja hän olikin ensimmäisenä tekemässä tuttavuutta vanhempien opiskelijoiden kanssa. Huomasin myös että Jorma ja Leena ovat vanhoja bestiksiä, mutta nyttemmin heidän välinsä ovat jostain syystä viilenneet.

Sisarukset Eero ja Elina eivät oikein tulleet toimeen keskenään, varmaankin koska toinen on tunnollinen opiskelija ja toinen kunnon bilehile. Noh, sentään heitä yhdistävät samanlaiset urheiluasut. .-D Leenalla on meneillään jotain draamaa osakuntatyttöjen kanssa, ja kylään saapunut Jessika joutui lähtemään saadakseen kuivaa päällepantavaa Leenan läikytettyä "vahingossa" vettä tämän toogalle.
"Sinun kannattaisi varmaan lukea ruuanlaittoa mieluummin oppikirjoista niin ei tulisi tämmöistä sotkua", kokki huomautti päätään pudistellen, mutta Jarmo jatkoi sinnikkäästi suklaakoneen käytön opettelua.
Jarmo suunnitteli kosivansa tyttöystäväänsä, ja siitä lähtien nuoren miehen yöunet kaikkosivat tämän jännittäessä suurta hetkeä. Ajatella että niinkin pieni ele kuin sormuksen tarjoaminen rakkaalleen saattoikin jännittää niin paljon! Jarmo avautui tilanteesta veljelleen Jormalle, joka rohkaisi tätä toimimaan sen enempiä empimättä. Eero tuntuu olevan tarkin asuntolan siisteydestä, ja kun kaikki eivät hoitaneet siivousvuorojaan Eero päätti palkata siivoojan pitämään paikat kunnossa. Siivouspalvelun lisäksi miehiä miellytti siivoojatytön lyhyt mekko, ja asuntolan ainoa sinkkumies Jorma lähestyi Hellevi-siivoojaa pienen setelitukun kera yrittäen tehdä tuttavuutta naiseen. Kristofferin ja Magdalenan ei tarvitse nukkua ollenkaan kun he päätyvät melkein joka yö treffeille, mikä kohotti mielialaa sen verran että jaksoi taas kevyesti valvoa yhden vuorokauden putkeen.

Asuntolan monipuolinen soitinkokoelma oli oikea Martan unelma, ja joka aamu hänen kaikki toiveensa liittyivät eri soittimien soittamiseen. Jarmo oli huomannut miten tärkeä musiikkiharrastus oli hänen tyttöystävälleen, ja mies päätti liittyä Martan seuraan. Kun kaksikko soitti yhdessä kappaleen loppuun Jarmo uskoi oikean hetken koittaneen ja kosi viimein Marttaa, joka oli ikionnellinen ja hyppäsi miehen kaulaan. Bileet olivat Jarmon mielestä parasta, sillä juhlavieraista liikeni aina peliseuraa eikä hänen tarvinnut kisata laamapelissä pelkästään itseään vastaan.

Matilda ei ole nähnyt äitiään vuosiin tämän muutettua pois vanhempien eron jälkeen, ja kun he lopulta kohtasivat Matilda ei voinut olla jekuttamatta Gunnelia, joka ei osannut ollenkaan aavistaa kepposta. Onneksi Gunnel suhtautui tilanteeseen huumorilla ja viskoi puolestaan vesi-ilmapallon tyttärensä yöpaidalle. Myös Matildan isä Sippo ja lemmikit Bemi ja Vilja saapuivat kyläilemään. Yllättäen Elina iski silmänsä Sippoon ja päätti pyytää tätä treffeille. Paljon elämää nähnyt vanhus oli Elinan mielestä kiinnostavampaa seuraa kuin muut opiskelijapojat, joten hän ei antanut ikäeron vaivata. Toisia näiden kahden tapailu hämmästytti melkein enemmän mitä Jarmon ja Martan seurustelu, varsinkin Leenalla oli vaikeuksia pysyä ystävänsä ajatuksenjuoksun perässä.
Suhteiden lämmittely vaati parit treffit, ja lopulta Elina pääsi kokemaan kauan haaveilemansa ensipelehdinnän. Hmm, Leena taisi olla vain kateellinen Elinalle, sillä jälkeenpäin Leena itse tuppautui Sipon seuraan ja halusi ystävystyä vanhuksen kanssa. Ehkä kaikista erikoisinta oli että Magdalena oli täysin sinut hänen isänsä tapaillessa hänen ystäväänsä. Niin Jorman tuuria, kun hän vihdoin tapasi sopivasalamaisen naikkosen rupeaa satamaan vettä ja kaiken kukkuraksi Jorma haisi, joten se juttutuokio päättyi lyhyeen...

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:


♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti