torstai 1. syyskuuta 2022

Mikaliini - Mirja, osa 3: Erittäin sekalaisia suhteita

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.


Tilanpuutteen vuoksi Mirja muutti kaksospoikien Jorman ja Jarmon sekä vastasyntyneen Minna-vauvan kanssa uuteen asuntoon. Lemmikit oli taas jaettu talouden jakautumisen yhteydessä, ja tämän joukkion mukaan tuli Boksi-koira. Taloyhtiön pihalla oli hauska leikkikenttä, missä pojat tykkäsivät viettää aikaa. Mirja päätti hankkia kaksospojat yksityiskouluun, joten muuttohässäkän keskelle järjestettiin vielä tapaaminen hienostokoulun rehtorin kanssa. Mirja veti ylleen korean turkiksen tehdäkseen rikkaan vaikutelman, vaikka todellisuudessan uusi asunto sisustuksineen oli laskenut perheen rahatilanteen alle 5000 simoleonin... Hyvä ulkokuori hummeri-aterioineen ja turkiksineen kuitenkin hämäsi hyvin, ja rehtori hyväksyi Jarmon ja Jorman yksityiskouluun!

Minnan vauva-aika hujahti hetkessä. Mirja ei ollut ollenkaan yhteydessä tytön isään Hermanniin, joten hänen eksänsä oli täysin tietämätön tulleensa vielä yhden lapsen isäksi (Hermanni ei oikeasti tajunnut mitään, hänellä oli jopa lukittuna "hanki vauva", mutta se ei toteutunutkaan kun synnytys tapahtui eri taloudessa). Uudessa talossa oli tilaa jopa sijoittaa Minnan kehto eri huoneeseen, ja taapero saikin karjua kovaan ääneen, jotta äiti tiesi nousta päästämään tämän yökyöpelin pois kaltereiden takaa. Kaksosten harrastusinto tulee selvästi isän puolelta, sillä Mirjan selaillessa urheilulehteä poikia kiinnosti enemmän shakin pelaaminen. 

 
Milla oli tarjonnut yhden puudelikoiran äidilleen, ja nyt Boksin kaveriksi on saatu Levi-koiruli. Koirat tekivät paljon tuhoja: Boksi lirautteli lattialle ja Levin mielipuuhaa oli huonekalujen järsiminen ja lätäköissä kieriskely. Mirjalla meni hermot huonokäytöksisien koirien kanssa, mutta pieni Minna rakasti perheen lemmikkejä kovasti. Ikääntyminen alkoi näkyä Mirjan kasvoilla ensin ryppyinä ja vähitellen hiuksetkin haalistuivat. Ikä ei kuitenkaan hidastanut Mirjaa, ja tämä jaksoi hoitaa Minnaa niin kuin ennenkin. Kaksospojille äidiltä ei kuitenkaan riittänyt ylimääräistä aikaa, joten näiden oli hoidettava koulutehtävät omatoimisesti. Taustalla veneellä leikkivälle Jarmolle se ei ollut ongelma, mutta Jormalle alkoi kertyä läksypino. Vaikka Mirja yrittikin jatkaa samalla puhdilla eteenpäin hän joutui harmikseen huomaamaan, että voimat alkoivat loppua iltaisin aikaisemmin eivätkä silmät meinanneet pysyä auki enää illallista popsiessa. Tuohon bilekuvaan ei liity niin onnellista tarinaa kuin voisi luulla. Mirja oli opettanut Minnalle lastenlorua niin innoissaan ettei taaperon tarpeita muistettu vahtia, ja kun opetus tuli loppuun oli Minnalla punaisella energia, rakko ja nälkä, ja siinä sai vähän sumplia että uninen taapero suostui syömään. Mutta mitä sitä suotta murehtia kurjaa oloa, parempi pistää vain tanssiksi välittämättä mistään muusta!
Pian Minna sai huimasti lisää pituutta, eikä tyttö halunnut jäädä veljistään jälkeen millään osa-alueella, joten hän harjoitteli voimailua leikkikentän kiipeilytelineellä. Kaksospojat olivat kyllä nykyään melkoisia vetelyksiä nuorempaan siskoonsa verratessa, sillä illalla he olivat niin poikki että suoraan läksyjen tekemisen jälkeen piti mennä nukkumaan. Ah, mukava viikonloppu aamu kun koko perhe on paneutunut mieliharrastuksiinsa: Pojilla on käynnissä shakkimatsi, Minna lueskeli keittokirjaa ja Mirja selasi urheilulehteä. Mutta sitten rauhan saapui rikkomaan ulosottomies, joka kehtasi varastaa toisen shakkituolin! Noh, kuka muka shakkia edes haluaa pelata kahdestaan, eh..?

Mirjalle oli kertynyt vaikka kuinka paljon lomapäiviä monilta raskausajoiltaan, joten mummeli pääsi ottamaan vapaata töistään sairaalassa. Ihan toimettomana mammonanhimoinen Mirja ei kuitenkaan ollut, sillä hän pyöritti edesmenneen isänsä vaatekauppaa. Myynnit eivät kuitenkaan tuottaneet Mirjan makuun tarpeeksi hyvin rahaa, joten 100 000 § tienaamisesta haaveilevan Mirjan olisi keksittävä jotain muuta. Lapset viettävät hauskaa päivää ystäviensä kanssa. Kaksoset olivat pyytäneet kylään Martan ja Kimmon, ja teini-ikää hipovat pojat pyrkivät kummatkin Martan puheille. Vaikka Mirjan mammonatavoite näkyykin nykyään hänen käytöksessään vahvemmin ei romantiikkalisätavoitetta ole unohdettu, ja erityisen hyvin hänellä tuntui synkkaavan kollegansa Joonatanin kanssa.

Kaksosten syntymäpäiväkoitti, ja teineiksi kasvaneet nuorukaiset ovat melko erilaisia. Perhetavoitteinen Jarmo haluaa saada kuusi lastenlasta, ja hän tekikin heti lähempää tuttavuutta Martan kanssa, ja nuorien välille kehkeytyi romanssi saman illan aikana! Jorma sai puolestaan suosiotavoitteen, jonka kylkeen lisättiin melko heti mammonatavoite. Tällä nuorukaisella tulevat urakuviot ovat heti selvillä, hän haluaa nimittäin lakimieheksi, ja alalta löytyi jopa jo työpaikka. Kauhee ku Jorma on ylimielisen näköinen tuossa sivistyneessä työasussaan, tuolleen nokkapystyssä. .-D

Lapsenmielisyys näkyy selkeästi Jarmosta, joka tykkäsi hypätä narua tai tulla leikkikentän keinuun kiikkumaan. Ei Jarmo tosin ainoa leikkikentällä viihtyvä teini ollut että sen puoleen olisi joutunut häpeämään. Jormaa eivät sen sijaan kiinnostaneet lapselliset leikit, taas tullaan töistäkin niin tärkeilevästi, hän saavutti nimittäin teinivaiheen huipputason.

Yleensä annan lasten kitua nälässä kouluruokaan asti, mutta Jarmo on aamuisin niin nälkäinen että hänen on pakko syödä aamupalaa, muuten ei päivä lähde ollenkaan käyntiin. Minnakin saadaan jo teini-ikään, ja tämä nautintotavoitteinen tyttö haaveilee monista treffeistä, 50 ensitreffiä olisi nimittäin tarkoitus haalia kokoon. Tytön mieleen ovat koruja käyttävät ihmissudet, ja hän inhoaa lihavia simejä. Kakkua popsittiin vähän ankeissa tunnelmissa, mutta mieli kohosi kun Millan bestis Elina saapui kylään. Elämäntavoitteensa tähden Milla olisi toivonut että Elina olisi tuonut pari veljeään mukanaan, sillä hänellä ei ole juurikaan teini-ikäisiä kaveripoikia.


Uusiksi rahantienaamiskonsteiksi Mirja oli keksinyt sijoitusohjeiden jakamisen netissä, mutta vielä kivempaa oli muotoilla savesta jättiruukkuja, joita myymällä tienasi ihan kivasti (300§/kpl) ja samalla sai pidettyä yllä käsityöharrastusintoa! Muistan kun vuosia sitten nauroin noille jumppa-ohjelman liikkeille ja nykyään vedän ihan samoja treenejä itse. .-DD Jumppaamisen lisäksi Minna tykkäsi myös kohottaa kuntoaan joogaamalla parvekkeella. Yhtenä päivänä melkein jokaisella ohikulkijalla oli mukanaan lemmikkieläin, ja ulos muodostui kokonainen eläintarha. Minnakin sai tehtyä jo kahteen poikaan tuttavuutta elämäntavoitettaan ajallen.
Jarmo kiukuttelee punaisten tavoitepisteidensä vuoksi, sillä hän oli aivan hajalla tyttöystävänsä Martan ja hyvän ystävänsä Kimmon kuoleman takia. Jormaa ei sen sijaan tuntunut moinen asia hetkauttavan vaikka molemmat teinit olivat olleet hänenkin ystäviään, ja Jarmo suorastaan ihmetteli miten sydämetön hänen veljensä oli jatkaessaan eloaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Jarmon mielikin saatiin lopulta paremmaksi hänen tehdessä lähempää tuttavuutta uuden ihastuksensa Minkan kanssa. Oikea teinitytön unelma: 2/3 Jonasin veljeksistä on kylässä! Nick Jonas kuitenkin torjui Minnan treffipyynnön kahteen kertaan, höhlä!


Zombin ulkomuodossa eloon palannut Martta sattui kulkemaan ohi, ja kun Jarmo meni tervehtimään tyttöä hän tajusi olevansa yhä rakastunut Marttaan, mutta ongelman oli että Martan ollessa kuolleena Jarmolla oli ollut juttua myös Minkan kanssa, ja nyt hän ei tiennyt kumman tytöistä valitsisi. Hän kysyi jälleen neuvoa kaksoisveljeltään, ja Jorma iskee silmää niin viekkaasti että hän on varmaan keksinyt taas jonkun omasta mielestään loistavan suunnitelman, mutta Jarmon ilme ei näytä kovin vakuuttuneelta. Bonuspiste sille joka bongaa Minnan joogaamassa oven takaa! Jooga tuntui tekevän hyvää tytön linjoille, ja Minnan piti herätä tavallista aikaisemmin pullistellakseen pikkulihaksiaan, voi että. .-D
3/3 Jonasia hyödynnetty! Veljeksien treffailu oli ylipäätään kätevää, sillä yhdellä puhelinsoitolla sai paikalle useamman pojan, eikä treffijärjestely tuntunut edes harmittavan ketään, nytkin Ernesti hymyilee iloisesti Minnan vaihdettua treffiseuralaisekseen tämän veljen Eliaksen. Minnan treffiseuralaisten lisäksi kylässä oli usein useampikin teinien koulukaveri, joten talossa ja sen pihapiirissä kävi jatkuvasti kova kuhina. Jorma oli suosittu koulussa ja toi usein kavereita kylään, ja hän antoi tietenkin siskonsa hyödyntää tuttaviaan.
Tässä näemme talouden uusimmat asukit: Leevin ja Musu-koiran. Leevi asuisi täällä sen aikaa että hänen tyttöystävänsä Milla valmistuisi yliopistolta. Leevi pääsi aloittamaan heti poliisityössään ja uraputki lähti käyntiin lupaavasti ylennyksien kera. Leevi oli opintojensa aikana innostunut kirjoittamaan romaaneja, ja hän päätti pistää vielä kolmannen kirjan aluille josko sieltä valmistuisi viimein se kauan tavoiteltu laaturomaani. Mirja sattui kulkemaan ohi ja sanoi, että Leevi voisi nukkua olohuoneen sohvalla siihen asti että teinipojat lähtisivät yliopistoon ja näiden käyttämä huone vapautuisi. Lopuksi mummeli kuitenkin iski viekkaasti silmää, minkä Leevi tulkitsi makuuhuonekutsuksi, ja kun kun mies illalla sammutteli konetta ja marssi Mirjan huoneeseen hän tajusi olleensa aivan oikeassa, siellähän se Mirja häntä odotteli.
Leevi sulki makuuhuoneen oven ja salarakastavaiset pääsivät viimeinkin heittäytymään toistensa käsivarsille kun kukaan ei ollut katsomassa. Leevi rakasti Millaa, mutta oli pakko myöntää että tämän äiti oli paljon viehättävämpi. Salaisuus kuitenkin paljastui kun Minna heräsi yöllä vessahätään ja näki olohuoneen sohvat tyhjillään, eikä tytön ollut vaikea arvata minne Leevi oli mennyt yötään viettämään. Kaksoset eivät sen sijaan huomanneet mitään tavallisesta poikkeavaa ja tulivat tosi hyvin juttuun vieraan miehen kanssa. Jorma sai harjoitella siivouspisteiden keräämistä Leevin sormenjälkilaitteella, ja Jarmo ja Leevi kävivät puolestaan pitkän ruokapöytäkeskustelun yliopistoon liittyen, sillä Leevi tiesi kampuselämästä kaiken ja jakoi tuleville opiskelijoille vinkkejä.
Jarmon suhtautuminen hänen ja Minkan suhteeseen oli muuttunut paljon Martan herättyä kuolleista. Tuntui että entinen rakastettu oli pojan mielessä silloinkin kun hän vietti aikaa tyttöystävänsä kanssa, ja samaten Minkan mielessä oli naapurin poika Ernesti, joten vaikka pari oli yhdessä he tuntuivat kuitenkin olevan toisistaan hyvin kaukana. Lopulta Jarmo otti asian puheeksi, ja kumpikin oli yhtä mieltä siitä ettei heidän kannattaisi jatkaa seurustelua. Kun asiat oli sovittu Minkan kanssa Jarmo pyysi Marttaa käymään ja ehdotti että he lähtisivät yhtä matkaa yliopistolle. Martta oli haltioissaan, sillä hän oli kovasti ikävöinyt Jarmoa. Minnan elämäntavoite edistyi jälleen kaksien treffien verran.
Mirja ja Leevi viettivät kaikki yöt tiiviisti yhdessä. Leevi tunnusti rakastavansa naista ja olisi halunnut kosia tätä, mutta Mirja toppuutteli nuorukaista.
"Älä heitä elämääsi hukkaan kanssani, kuolen pian ja tiedän että haaveilet perheen perustamisesta ja lapsista. Sinulle tulee hyvä elämä tyttäreni Millan kanssa", Mirja vakuutteli. Vanhukselle oli helpompi pitää tunteet ja järki erillään, sillä hän oli tapaillut elämänsä kanssa niin monia miehiä ettei hän kiintynyt yhteen liikaa. Tai tiedä sitten voiko tyttären miehen viekottelua kutsua järkeväksi toiminnaksi... Äidin ja Leevin salasuhde ärsytti Minnaa, ja tämä uhkaili Leeville paljastavansa asian siskolleen. Leevi kuitenkin huomautti että hän voisi yhtä lailla käräyttää Minnan muiden poikien treffailusta pikkuveljelleen. 
"Se mitä rakkaamme eivät tiedä ei myöskään voi heitä satuttaa. Sinäkin taatusti unelmoit että voisit käydä treffeillä kanssani", Leevi vihjaili, mutta kimpaantunut teini kielsi miestä koskemasta häneen.
Teinipojat aamupalalla, molemmat ovat surkeita kokkeja ja joutuvat tyytymään kuiviin muroihin ja uunissa lämmitettäviin leivonnaisiin.

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta: 

  

♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti