maanantai 30. syyskuuta 2019

Mikaliini - Mira, osa 1: Kilpailua

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.


Vastikään kihlautunut pariskunta Mira ja Aarto muuttivat yliopistolta valmistumisen jälkeen Miian kämppiksiksi. Näin Miian ison asunnon tyhjä yläkerta sai asukkaita ja Aarto pystyisi olemaan lähellä hänen ja Miian lasta kun vauva syntyisi. Aarto olikin innoissaan, mutta Miraa asumisjärjestely sen sijaan arvelutti. Aarto oli retkahtanut Miian hurmailuihin jo kahdesti, eikä Mira mielellään olisi päästänyt miestään lähellekään siskoaan. Toisaalta Mira kuitenkin ymmärsi, että Aarto halusi olla osallisena lapsensa kasvatukseen ja hänellä oli siihen oikeus.

"Tervetuloa! En osannut odottaa että saapuisitte näin aikaisin, olen vielä yöpukeissa", Miia noloili saapuessaan vastaanottamaan uusia kämppiksiään.
"Älä suotta huoli, saathan sinä kotonasi kulkea millaisissa vaatteissa lystäät", Aarto selitti rientäessään halaamaan Miiaa. Mira sen sijaan ei aikonut osallistua esitän-kuin-kaikki-olisi-hyvin-välillämme tervetulotoivotuksiin siskonsa kanssa, ja nainen vetäytyikin mieluummin istumaan yksinään sohvalle. Mira ei mahtanut mitään sille että pelkässä ystävyyshengessä vaihdettu hali näytti hänen silmäänsä epäilyttävältä. Mitä yhteiselosta oikein tulisi kun koko ajan sai pelätä pahinta seuratessaan näiden kahden välistä vuorovaikutusta?

Miia laittoi itselleen aamupalaa ja Aarto päätti istahtaa myös pöydän äären jutellakseen Miian kanssa heidän lapsestaan. Miiaa nauratti kun Aartoa kiinnosti kaikenlaiset pienetkin yksityiskohdat hänen raskauteensa liittyen, mies selvästi odotti kovasti pienokaisen syntymää ja hänestä tulisi hyvä isä. Toisten juttelu tietenkin ärsytti Miraa, olihan hänen pitänyt arvata että Aarto paapoisi vain Miiaa ja leikkisi tämän kanssa kotia ennen kuin vauva olisi edes syntynyt. Jutusteleva kaksikko ei tuntunut edes huomaavan Miran läsnäoloa, joten nainen päätti mennä hetkesi aikaa ulos kävelylle tuulettamaan ikävät ajatukset pois mielestään.

Kävelylenkiltä palatessaan Mira huomasi Nake-koiran poistuvan juuri työkyydistään. Koira tunnisti nopeasti Miran entiseksi perheenjäsenekseen ja loikki innoissaan jälleennäkemisen johdosta Miran jaloissa. Koiran kanssa peuhaaminen sai Mirankin paljon paremmalle mielelle. Vaikka hän ei tulisikaan toimeen siskonsa kanssa olivat nämä karvaiset kämppikset sentään hyvää seuraa!

Leikit Naken kanssa keskeytyivät Mikan saapuessa yllätysvierailulle, ja Mira riensi halaamaan isäänsä.
"Oletpa sinä kasvanut", Mika päivitteli.
"Eivät aikuiset enää kasva", Mira huomautti, vaikka hänen oli pakko myöntää kokevansa itsensä jotenkin aikuisemmaksi opintojen päätyttyä kun edessä olisi työelämä ja suurempi vastuunotto itsestään.

Mika alkoi tietenkin udella Miralta milloin kihlasormus korvattaisi vihkisormuksella, oliko lapsien hankinta jo suunnitteilla ja muuta perhetavoitteisen isän mieliaiheita. Näistä kysymysistä Mira suoriutui kuitenkin helposti, mutta sen sijaan nainen vaikeni kun isä otti Miian puheeksi.
"Jos vain sopii niin käväisisin mielelläni nopeasti sisällä tervehtimässä Miiaakin. Ehkä hän viimein suostuu paljastamaan kuka on tulevan lapsen isä! Voi, kyllä se siskosi on sitten jalo kun otti sinut ja Aarton luokseen asumaan! Sinun sietäisi olla hänelle kiitollinen", Mika huomautti. Kiukku kasvoi Miran sisällä jokaisesta Mikan latelemasta kehusta ja ylistyksestä Miiaan liittyen, sillä isosisko ei todellakaan ollut Miralle mikään unelmasisar. Hän päätti kuitenkin olla räyhäämättä Mikalle aiheesta ja myötäili vaisusti isänsä puheita.

Ei Mikalla ilmeisesti niin kiire ollutkaan Miian juttusille kun hän ehti pulahtaa taloyhtiön yleistiloissa olevassa porealtaassa. Ehkä Mika halusi uimahousuineen matchata Miian liilaan raskausasuun? .-D
"Eikös sinunkin olisi hyvä mennä naimisiin vauvan isän kanssa ennen pikkuisen syntymää, vaikka saahan hän meidän ylvään sukunimemme sinun kauttasi automaattisesti", Mika huomautti.
"Ei se nyt oikein sovi", Miia kierteli. Joskus Miia mietti pitäisikö hänen kertoa vanhemmille totuus syrjähyppylapsesta jotta he tajuaisivat lopettaa puheet naimisiinmenosta.
"Onko sinun ja Miran välillä kaikki hyvin?" Mika kysäisi yhtäkkiä.
"Miksei olisi?" Miia tokaisi vaikka vielä äsken oli harkinnut totuuden kertomista.
"En tiedä, vaikuttaa kuin salailisitte minulta jotain. Noh, minun on vain hyväksyttävä etteivät aikuiset lapseni halua enää kertoa kaikkea isälleen", Mika haikeili.
Raskauden aikana Miia ei ehtinyt vahdata koiriensa työssäkäyntiä niin ahkerasti, ja koirat osasivat hyödyntää tätä. Työkyydin saapuessa pihaan Nake poistui lupaavasti asunnosta, mutta auton huristeltua tiehensä löysinkin Naken nukkumasta pensasaidan takaa... Senkin lintsari!

Miran työnhaku takkusi, mutta Aarto löysi sai pian töitä haaveilemaltaan sotilasuralta. Miehen urapolku oli menestyksekäs ja ylennyksiä vain sateli ja uusia arvomerkkejä ilmestyi hänen takkinsa rinnuksiin kuvastamaan hienoja saavutuksia. Sääli ettei Aarton suurta kuntorata-urapalkintoa mahdu sijoittamaan tontille, täytyy toivoa ettei huono kunto tule jossain vaiheessa vain esteeksi kenraalin virkaa tavoitellessa.

Aarto marssi töiden jälkeen suoraan makuuhuoneeseen, sillä tänäänkin oli ollut aikainen herätys ja pienet tirsat eivät olisi pahitteeksi. Makuuhuoneeseen päästyään Aarto kuitenkin seisahtui paikoilleen nähtyään Miran vähissä vaatteissa poseeraamassa viettelevästi vuoteella. Mira halusi varmistaa ettei Aarto haaveilisi kenestäkään muusta kuin hänestä, ja oikeastaan Miran tavoitteena oli myös hankkiutua raskaaksi. Hän uskoi saavansa tällöin Aarton huomion enemmän itseensä kuin Miiaan.

Miran suunnitelma tuntuu toimivan: Saatuaan taas jalkansa liikkeelle Aarto lähti kävelemään hitaasti parivuodetta kohti riisuen samalla työvaatteensa yltään. Aarton käpertyessä Miran viereen ei nainen voinut olla virnuilematta tyytyväisenä. Musta pitsialusasu toimii aina!

Miia ei tohdi ottaa rennosti edes raskausaikana vaan nosteli taloyhtiön kuntosalilla puntteja kuin viimeistä päivää naama irveessä. Välillä Miia vain tarvitsi omaa aikaa, sillä Miran ja Aarton muutettua saman katon alle ei kotona saanut enää olla samalla tavalla rauhassa. Huonot välit siskoon hiersivät, ja Miian täytyi myöntää että välillä hänen oli paettava Aartonkin seurasta ennen kuin heidän kahden välillä tapahtuisi taas jotain sopimatonta.


Yllättäen Mira ja Aarto päättivät purjehtia avioliiton satamaan. Hääjuhlat olivat pienet ja kaksikko pyysi vieraaksi vain lähimpiä ystäviään, edes Mikaa ja Karoa ei oltu kutsuttu. Miia seurasi vihkitoimitusta muiden vieraiden takana. Tuntui ristiriitaiselta, sillä hänen kuuluisi olla onnellinen siskonsa puolesta, mutta samalla hän yhä haikaili Aarton perään. Miia siirsi katseensa hääparista juhlamekon läpi pullottavaan vatsaansa ja silitteli vatsakumpuaan. Ainakin tuleva vauva pitäisi ikuista linkkiä Aarton kanssa yllä.

Kun sormukset oli vaihdettu oli hääkakun leikkaamisen aika. Hääpari asettui yhdessä pöytään nauttimaan makoisasta kakusta, ja kumpikin oli koko ajan yhtä hymyä.

Suoraan vihkimistilaisuudesta unille suunnannut Miia heräsi vasta juhlien loputtua ja riensi keittiöön etsimään juhlista ylijääneitä ruuantähteitä.
"Sori, kakkua ei jäänyt yhtään jäljelle", tietokoneen näppäimistöä naputteleva Mira ilmoitti. Oikeasti kakusta oli vielä puolet piilossa Miran tavaraluettelossa, mutta hän ei halunnut jakaa hänen ja Aarton hääkakkua siskonsa kanssa. Miia sai hänet herättäneen näläntunteen onneksi haihtumaan työtasolle unohtuneen keksipussin sisällöllä.


Miran suunnitelma raskaaksi hankkiutumisesta alkoi osoittaa onnistumisen merkkejä, ja pian raskausmaha pullotti jo selvästi vaatetuksen alta. Tuntiessaan vauvan liikehtivän ensimmäistä kertaa Miran täytyi ihan nousta kesken unien jalkeille ihmettelemään asiaa. Hän olisi halunnut kertoa miehelleenkin asiasta, mutta parivuoteen toinen puoli oli tyhjänä, sillä Aartolla oli ollut aikainen herätys töihin ja hän oli ehtinyt jo rientää maastoauton kyytiin.

Aamupalaa valmistaessaan Mira törmäsi siskoonsa keittiössä. Aluksi kaksikko vältteli toisilleen puhumista tuttuun tapaansa, mutta Mira ei voinut pysyä vaiti raskaudestaan.
"Nyt kun minäkin odotan Aartolle lasta hän jättää toivottavasti sinun paapomisen pienemmälle ja keskittyy oikeaan perheeseensä", Mira lausahti. Mira oli tyytyväinen, sillä hän uskoi ettei mikään pystyisi erottamaan häntä ja Aartoa nyt nyt kun he olivat naimisissa ja odottivat ensimmäisen yhteisen lapsensa syntymää. Raskauden ansiosta Mira pystyisi nyt tarjoamaan Aartolle saman mitä Miiakin, ja Mira arveli Aarton mahdollisen kiinnostuksen Miiaan pian lopahtavan.

Perijä-äänestys: Julkaisen jokaisesta yliopistolta valmistuneesta lapsesta yhden osan, jonka perusteella lukijat saavat antaa osassa esiintyneelle simille pisteitä 1-10 asteikolla sen mukaan kuinka kiinnostavana häntä pitävät. Eniten pisteitä saanut sim pääsee sitten perijäksi ja palaa aloitustontille ja tarinan pääkerronta jatkuu hänestä. Toki muistakin simeistä tulee osia, mutta paljon harvemmin ja osien sisältö ei ole niin yksityiskohtaista. Tasapelitilanteessa saatan ottaa maksimissaan kaksi perijää, tai sitten arvon nopalla kuka voittaa. Toivoisin siis että sisällytätte näihin soolo-osien kommentteihin omat pisteenne perijän valintaa varten.

Osallistun itsekin pisteytykseen: Mira 7/10

Juonipaljastuksia Mikaliinien seuraavasta osasta:

  

♦ Kasa

4 kommenttia:

 1. Sekä Miralla että Miialla on selvästikin vaikeaa kun Aarto haluaa asua molempien kanssa samassa asunnossa. Onhan se Aartolle kätevää kun ei tarvitse valita olla kummastakaan erossa samalla kun sisaret ovat tukkanuottasilla keskenään - oli se sitten henkisesti, sanallisesti tai muilla konsteilla. Miia vaikuttaa siltä että haluaisi vain antaa menneiden olevan menneitä ja Mira vaikuttaa halukkaalta todistelemaan oikeuttaan Aarton "oikeana" kumppanina. Sääli tulee lapsia, jos tämä kolmiodraama ei hiljakseen ala selvitä tavalla taikka toisella.
  Hmm, Mira on keskimääräistä kiinnostavampi mutta jostakin syystä en vain osaa lämmetä nuorimmalle Mikaliinien nuorista naisista.
  Miralle oli kenties juuri siksi vaikea keksiä pistemäärää lopulta päädyin pisteisiin 6/10! Keskivertoa parempi, mutta tiedä sitten tuleeko se vaikuttamaan lopputulokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tämä asumisjärjestelmä tuntuu aiheuttavan ongelmia vähän kaikille osapuolille, tai ainakin sisaruksien välillä on havaittavissa kitkaa, Aarton näkökulmasta asioita ei juuri kerrottukaan niin emme tiedä mitä mieltä mies on. .-D Miian ja Miran kylmät välit on tosiaan havaittavissa ja välillä pelkkä toisen läsnäolo häiritsee. Taas hyviä huomioita kummankin tytön toiminnasta! Pian syntyville lapsille toivoisi tosiaan vähän mukavampaa kasvuympäristöä. .-P Hienosti keksit pisteetkin Miralle, hänellä on niitä siis yhteensä koossa 13. .-) Kiitoksia hurjasti kaikista kommenteistasi, hujahti päivä niihin vastaillessa ja näitä vanhoja osia lukiessa. .-DD Taidan mennä edeltä lukemaan vielä seuraavankin osan valmiiksi, hehe. ,-)

   Poista
 2. Mirahan osasi kääntää omaksi hyödykseen tilanteen, ja nyt hän vaikuttaa johdattelevan Aartoa haluamaansa suuntaan. .-D En sitten tiedä, tuoko se lopullista onnea. .-D Sitten kun Miian lapsi syntyy, on Aarto varmaan taas enemmän katse vauvaa ja Miiaa kohti. Miran pitää hankkia niin monta vauvaa, että Aarto joutuu väkisin viettämään enemmän aikaa "Miran perheen" kanssa, ja Miia jää lopullisesti kakkoseksi. .--D Luulisi että Aarto nauttii naisten "kilpailusta", vaikka Miia yrittää olla kilpailematta tällä hetkellä. Jännäksi menee, retkahtaako Aarto vielä uudestaan. Sekin voi olla Aartolle mustasukkainen hetki, jos Miia löytääkin uuden miehen ja alkaa rakentaa perhe-elämää tämän kanssa. Aarto kaipaisi sellaisen opetuksen! Ärsytti kun Aartolla meni niin hyvin urallakin. .--D
  Annan Miralle 5 pistettä. .-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kerrankin olet Miran toimintaan tyytyväinen. xD Täytyy keksiä uudenlaiset toimintakonstit kun saman katon alla asuu kilpailija, mutta Miran pitäisi tosiaan miehensä toiveiden täyttämisen sijasta keskittyä myös omaan onnellisuuteensa. Miia on kyllä siinä mielessä askeleen edellä että hänen raskautensa on pidemmällä, joten hän saanee Aarton huomion siinä vaiheessa kun vauva syntyy... Haha, siinäpä ois Miralla aika kiero suunnitelma suurperheen hankkimiseksi kun määränpäänä olisi pitää mies kiireisenä heidän yhteisten lapsiensa hoidon kanssa. xD Jadellekin tossa totesin että tapahtumia ei ole käsitelty Aarton näkökulmasta, joten hänen suhtautumisestaan ei ole tietoa, jostain syystä näkisin hänet kuitenkin sen verran yksinkertaisena että hän olettaa voivansa hoitaa kaikkia lapsiaan ja että sisarukset ovat tyytyväisiä siihen järjestelyyn vaikka niin ei taida olla. xD Miia voisi tosiaan kokeeksi hakea uudenlaista reaktiota Aartolta viettämällä aikaa uuden miehen kanssa, mun alkaa melkein käydä sääliksi Aartoa ku nää naiset ohjailee häntä näin salakavalasti. xD Mut sinuu ei ilmeisesti haittaa, huvitti kun Aarton menestys ärsytti. .---D Kiitos äänestyksestä, Mira ei sijoittunut kovin korkealle perijä-äänestyksessä. Mieti ku Miia voittaisi ja Aarto keksisikin jostain syystä muuttaa tämän perässä Mikaliinien perijätontille. XD

   Pistetilanne (huonoimmasta parhaimpaan):
   Miika: 17
   Mikael: 18
   Mira: 18
   Mikko: 21
   Mirka: 22
   Miska: 23
   Miia: 25

   Poista