sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Mikaliini - Miro, osa 1: Rajoitteita

Viimein on saavutettu Mikaliini-viikon huipentuma; Mikan (+ Mikalin, Mikon, Miikon ja Miskan) nimipäivä on tänään 29.9.! Koska Mikaliini-viikko käynnistyi päivän myöhässä on tietenkin reilua laittaa vielä huomenna osa, ja oikeastaan mietin että yrittäisin saada julki kaikki tokan sukupolven ensimmäiset osat jotta saataisi perijä selville ja pääsen vihdoin pelaamaan Mikaliineilla eteenpäin. Viimeinen osa ei ole tosin vielä kokonaan kirjoitettu, joten katsellaan nyt miten se valmistuu. .-D

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.


Miro ja Ruusu olivat juuri saaneet asunnon vuokraamiseen liittyvät paperityöt hoidettua, ja pariskunta oli innoissaan yhteisen asunnon hankkimisesta. Miro kaappasi rakkaansa käsivarsilleen vetäen tämän intohimoiseen suudelmaan. Naapurit ja vuokraemäntä tuijottivat julkisesti kuhertelevaa pariskuntaa vähän kummeksuen, mutta Miro ja Ruusu eivät välittäneet muiden katseista.

Miro ja Ruusu eivät malttaneet pysyä irti toisistaan, ja asuntoonsa päästyään matka johti ensimmäiseksi makuuhuoneeseen. Kaksikon heittäytyessä parivuoteelle Miro otti vaivihkaa jotakin housujensa takataskusta ja piilotti tyynyn alle. Ruusu ei huomannut mitään, eikä Mirokaan hetkeä myöhemmin muistanut enää koko asiaa Ruusun aloittaessa vaatteiden vähentämistä kiskaisemalla Miron villapaidan pois.

Hetkeä myöhemmin Ruusu poistui hiljaa makuuhuonesta jättäen Miron nukkumaan rauhassa. Nainen oli kuullut ovikellon pimputuksen, ja oven takaa löytyikin kaunis vaaleanpunainen lahjapaketti, jonka Ruusu arveli olevan tervetuliaislahja joltakin muulta talon asukkaalta. Ruusu oli jo menossa kiittämään naapureitaan, kunnes hän muisti ettei hänellä ollut päällään muuta kuin alusvaatteet. Nainen palasi pikaisesti sisälle noutamaan enemmän vaatetta ennen rappukäytävään lähtemistä.

Lopulta Mirokin malttoi nousta vuoteesta. Asetellessaan peittoa siististi mies etsi kuumeisesti aiemmin tyynyn alle kätkemäänsä sormusrasiaa. Miro oli jo pitkään halunnut kosia Ruusua, mutta koskaan ei tuntunut tulevan vastaan sopivaa hetkeä. Rasia löytyi lopulta aivan sängyn toisesta päädystä, ja Miro sujautti sen aamutakkinsa taskuun.

Miron poistuessa makuuhuoneesta hän huomasi Ruusun olevan paraikaa ruokailemassa. Miro istahti Ruusun seuraksi, ja nainen alkoi innoissaan höpöttää naapureilta saadusta tervetuliaislahjasta. Mies kuunteli Ruusun puheensorinaa puolella korvalla puristaen samaan aikaan aamutakkinsa taskussa olevaa sormusrasiaa. Nyt tai ei koskaan, Miro päätti ja asetti rasian pöydälle.

Miro katseli hermostuneesti miten Ruusu tarttui sormusrasiaan ja avasi sen.
"Hankitko sinäkin minulle lahjan, miten herttaista! Oh..." Ruusu vaikeni tajuttuaan Miron kosineen häntä. Sitten Ruusun kasvoille kohosi hymy, ja nainen poimi sormuksen rasiasta, ja Mirokin saattoi vihdoin rentoutua tajuttuaan Ruusun suostuvan kosintaan. Kuin yhteisestä sopimuksesta kaksikko säntäsi juhlistamaan kihlautumistaan takaisin makuuhuoneen puolelle.

Miro löysi nopeasti haaveilemansa poliisityön, mutta Ruusulla ei käynyt yhtä hyvää säkää politiikan saralla. Ruusu ei aikonut kuitenkaan luovuttaa, hän ei antaisi unelmatyönsä valua ohi samalla tavalla kuin osakuntaan liittymisen kanssa oli käynyt yliopistolla. Se että ensimmäisen työhaastattelu meni pieleen ei tarkoittanut että Ruusu olisi luotu epäonnistumaan. Ruusu päätti treenata karismaa ja veti kasvoilleen vakuuttavan ilmeen, joka kuitenkin muuttoi nopeasti ällöstyttäväksi yllättäen iskeneen pahoinvointikohtauksen vuoksi.

Syy jatkuvalle aamupahoinvoinnille valkeni muutamaa viikkoa myöhemmin, kun Ruusu tajusi olevansa raskaana. Perhetavoitteinen Miro oli innoissaan tulevasta vauvasta, ja Ruusukin sai nyt raskausajan olla kotona "oikein luvan" kanssa eikä työttömyydestä tarvinnut stressata. Ruusulla oli paljon vapaa-aikaa viettäessään päivät yksin kotona, ja hän innostui sisustamaan tulevaa lasta varten jo huoneen valmiiksi. Tummien värien perusteella Ruusu taitaa odottaa poikavauvaa, mutta huoneen nurkasta löytyy myös nukketalo, joten tyttövauvankin mahdollisuus on otettu huomioon.

Ylennyksiä sateli melkein päivittäin ja Miron poliisityö eteneni mallikkaasti konttorista karhuryhmän johtajaksi. Miro hallitsi alan käytännöt hyvin, sillä poliisina työskennellyt Karo oli neuvonut poikaansa etukäteen. Miro ystävystyi työtovereidensa kanssa, ja tässä hän palaa juuri yhden erikoisjoukkojensa jäsenen kanssa työpäivän jälkeen kotiin.

Vaikka Mirolla synkkasi työtovereiden kanssa ei hän tuntunut tulevan toimeen muiden simien kanssa, toisin kuin Ruusu jolla juttu luisti heti hyvin tuntemattomien ohikulkijoidenkin kanssa. Suosiotavoitteinen Ruusu tutustui mielellään uusiin simeihin ja naapureille jutustelu oli mukavaa, mutta Miro mietti että Ruusun voisi olla parempi kotosalla ainakin nyt raskausaikana. Ruusu ei ymmärtänyt outoa sääntöä, miksi hän ei muka saisi tavata muita? Hän totteli kuitenkin Miron käskyjä.

"Hauskaa että pääsette tulemaan! Nähdään parin tunnin päästä", Miro lopetteli hyväntuulisena puhelua vanhempiensa kanssa. Ruusu sen sijaan istui synkkänä pöydän ääressä mutustelemassa leivonnaista.
"Näyttäisit nyt vähän iloisemmalta, onhan tänään sentään meidän hääpäivämme", Miro huomautti.
"Vaikea tässä on hymyillä kun sinä kontrolloit kaikkea! Miksi vain sinä saat kutsua omat läheisesi juhliin mutta minä en?" Ruusu tivasi. Miro rajoitti nykyään hänen vapauttaan niin ettei hän saanut enää tavata edes ystäviään.
"Haluan pienet juhlat. Sitä paitsi pääset helpommin tutustumaan vanhempiini kun täällä ei ole kauhea hälinä", Miro selitteli.

Ruusu vaihtoi vastahakoisesti mukavat vaatteensa liian tiukkaan juhlamekkoon ollakseen edustavana vieraiden saapuessa. Nainen ei ollut hermona Miron vanhempien tapaamisesta, sillä Miro oli esitellyt heidät jo teini-iän seurusteluaikoina. Mika ja Karo eivät näyttäneet vanhentuneen tippaakaan sitten viime näkemän kiitos elämäneliksiirin.
"Lopetamme elämänlitkun juomisen vasta siinä vaiheessa kun ensimmäinen lapsenlapsi putkahtaa maailmaan", Karo selitti.
"Noh, siihen menee tuskin enää kauaa", Ruusu hymähti vatsaansa silitellen.

Ruusu ei oikein jaksanut olla esittää positiivista vieraiden edessä, sillä Miron järjestämät juhlat ärsyttivät häntä. Ruusu oli haaveillut suurista hääjuhlista ja upeasta röyhelöisestä valkeasta hääasusta, mutta nyt hän joutui tyytymään tällaisiin minibileisiin ja Miron hankkimaan rumaan mekkoon. Karo ja Mikakin olivat havainneet outoa kireyttä parin välillä, ja vieraat seurasivat vihkimistä vähän vaivaantuneina.

Juhlat loppuivat pian vihkimisen jälkeen ja Ruusu säntäsi suoraan päiväunille, jotka tosin venähtivät vähän ja vatsan murina herätti Ruusun vasta illalla. Eihän sillä unirytmillä tietenkään niin väliä ollut kun Ruusu vietti kaiket päivät yksin kotona ilman aikatauluja. Ruusun valmistaessa hampurilaisia hän huomasi Miron supattelevan jotain puhelimessa. Aterian valmistuttua Miro ei jäänyt syömään vaan säntäsi salaperäisesti ulos. Hetken päästä asia valkeni: Miro oli tilannut talouteen koiranpennun.
"Olen huomannut että olet vähän apea, joten ajattelin sinun kaipaavan seuraa. Tässä on sinulle lahjaksi koiranpentu", Miro selitti laskiessaan hauvan lattialle.

Miro sai yllättävän kutsun työpaikalleen, joten Ruusu jäi kahdestaan uuden koiranpentunsa kanssa. Pentu nyki Ruusun pyjaman lahjetta ja vinkaisi saadakseen uuden omistajansa huomion, mutta Ruusua ei vähempää kiinnostanut Mirolta saatu lahja. Hän tapaisi paljon mieluummin toisia simejä kuin leikkisi eläinten kanssa. Ruusu ei vaivautunut edes keksimään nimeä koiranpennulle, häntä ei kiinnostanut koko elukka pätkääkään. Pentu vaikutti kaikesta huolimatta jo kiintyneen Ruusuun ja seurasi tätä joka paikkaan.

Ruusun arki kotosalla eteni päivästä toiseen samalla kaavalla niin että hän ei lopulta oikein ollut edes enää perillä ajankulusta. Siksi synnytyssupistusten alkaessa Ruusulla meni tovi ihmetellessä miten kuukaudet olivat rientäneet, oliko hän oikeasti ollut jo niin kauan kotinsa vankina? Supistusten käydessä voimakkaammiksi Ruusulla ei kuitenkaan ollut enää aikaa laskeskella viikkoja, vaan hänen oli keskityttävä synnytykseen.

Monien ponnistusten jälkeen Ruusulla oli edessään kaksi tyttövauvaa. Ruusu ei osannut yhtään odottaa kaksosia, ajatella että hän oli kantanut useiden kuukausien ajan vatsassaan yhden sijasta kahta pienokaista. Miro oli parhaillaan töissä eikä Ruusu pystynyt yksin hoitamaan kahta vauvaa samanaikaisesti, joten toinen tytöistä joutui makoilemaan lattialla Ruusun huolehtiessa ensin Roosaksi nimeämästään lapsesta. Lattialla köllöttelijä sai nimeksi puolestaan ja Riikka.

Selvittyään ulos poliisiauton kyydistä Miro lähti juoksemaan täyttä vauhtia sisälle. Ruusu oli soittanut kesken miehen työpäivän ja ilmoittanut kaksosten syntymästä, ja perhetavoitteisella Mirolla oli jo kova kiire päästä tapaamaan pienokaiset.


Kaksosten kanssa puuhailu oli työlästä mutta samalla hyvin antoisaa. Miro piti töistään muutaman päivän vapaata voidakseen auttaa Ruusua kotona lastenhoidossa, sillä kaksinkertainen vauvamäärä vaati molempien vanhempien panosta. Hetken aikaa Ruusukin koki olevansa taas onnellisempi. Mielellään hän vietti kaiken aikansa pienokaisten seurassa, ja oli mukavaa kun Mirokin oli useammin kotona. Ruusun yhä nimeämätön koiranpentu oli kääntänyt mielenosoituksellisesti selkänsä Ruusulle, törkeää ettei häntä muistettu huomioida yhtään!

Vauva-arki ei kuitenkaan ollut pelkkää Ruusuilla tanssimista. Miron oli palattava taas pian työjuttujen pariin ja hän ehti tulla hoitoavuksi vain iltaisin. Valitettavasti Miro oli kovin väsynyt työpäivänsä jälkeen ja hoidot menivät helposti kiukutteluksi joko vauvojen tai Miron osalta. Ruusunkin pinna oli kireällä ja hän pelkäsi tulevansa vauvojen parkumista päivästä toiseen kuunnellessa hulluksi. Ruusu yritti vihjailla miehelleen josko he voisivat palkata ulkopuolista hoitoapua, mutta Miro tyrmäsi idean: Ruusuhan vietti kaikki päivät kotona, eihän hänellä ollut muuta kuin aikaa lastenhoidolle.

Perijä-äänestys: Julkaisen jokaisesta yliopistolta valmistuneesta lapsesta yhden osan, jonka perusteella lukijat saavat antaa osassa esiintyneelle simille pisteitä 1-10 asteikolla sen mukaan kuinka kiinnostavana häntä pitävät. Eniten pisteitä saanut sim pääsee sitten perijäksi ja palaa aloitustontille ja tarinan pääkerronta jatkuu hänestä. Toki muistakin simeistä tulee osia, mutta paljon harvemmin ja osien sisältö ei ole niin yksityiskohtaista. Tasapelitilanteessa saatan ottaa maksimissaan kaksi perijää, tai sitten arvon nopalla kuka voittaa. Toivoisin siis että sisällytätte näihin soolo-osien kommentteihin omat pisteenne perijän valintaa varten.

Osallistun itsekin pisteytykseen: Miro 8/10

Miron ja Ruusun ikävähköstä parisuhdetilanteesta huolimatta tykkään paljon pelata heidän perheellään, kaksostytöt ovat ihania ja jos sen verran voin spoilata paljastamalla että heistä kasvaa söppäniä taaperoita. ,-) Huomenna luvassa on sitten Miran ja Aaron kuulumisia (ja Miiakin saattaa vilahtaa osassa. ,-))

Juonipaljastuksia Mikaliinien seuraavasta osasta:

  

♦ Kasa

4 kommenttia:

 1. Ruusun ja Miron parisuhde on kaikessa epäreiluudessaan kiehtova - kaikki käskyvalta on selvästi Mirolla ja Ruusu tottelee suurimman osan ajasta vaikkei itekään tietäisi miksi. Tivaahan Ruusu välillä kaiken syytä mutta Miro pitää päänsä ja antaa tekosilleen aina jonkin syyn.
  Nyt odotan kyllä mielenkiinnolla kuinka söppänöitä kaksosista tuleekaan :D

  Miro saapi pisteitä 10/10 - ja myönnän että osa pisteitä on omistettu Ruusulle! Pariskunnan dynamiikka on erilaisuudessaan kiehtova, siksi seuraisi mielellään lähemminkin mitä siitä syntyy.
  (Tästä osasta tuli jostakin syystä mieleeni Marinan Power & Control
  https://www.youtube.com/watch?v=dM0ZXiokoiQ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että näet Miron ja Ruusun välillä vallitsevan parisuhdetilanteen mielenkiintoisena, hyviä ja paikkansapitäviä huomioita olet tehnyt lukemisen ohessa! Oho, täysi kymppi Mirolle, haha, täytyy myöntää että itsekin taisin huomioida vähän myös Ruusua Miron pisteitä antaessani. .-DD Mirollakin on siis 18 pistettä kunnes Fiku tulee jakamaan mielipiteensä. .-D Kuuntelin taas tuon linkkaamasi biisin, joka kuvastaa mitä mainioiten vallitsevaa tilannetta! .-o Kiitoksia kommentistasi. .--)

   Poista
 2. Olisi hauska nähdä Miron reaktio, kun Ruusu päättäisikin yhtäkkiä tehdä tismalleen mitä itse haluaa. Järjestää suuret juhlat ja lähtee riekkumaan Stadiin ystävien kanssa! .-D Miro olisi aivan järkyttynyt ja saisi miettiä tekojaan. .--D Toisaalta ei syy ole yksin hänenkään, sillä Ruusu itsekin suostuu ja alistuu. Toisaalta on vaikeaa pyristellä irti kontrollista, kun sellaiseen tilanteeseen on päätynyt. Pariskunta haluaa eri lähestymistapoja asioihin, eikä Miron näkemys ole aina oikeassa! Heidän olisi hyvä kuunnella toisiaan, tai muuten heillä ei ole syytä elää yhdessä. Mutta kyllähän me tiedämme nämä simssijutut, ja pelissä Miro ja Ruusu ovat onnellisina ja tuskin eroavat. .--D Minä annan 2 pistettä, koska en jaksa yhtään Miroa. .-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Miro tuskin arvostaisi Ruusun tapaa toimia varmasti hätkähtäisi kun Ruusulla olisikin yhtäkkiä vapaa tahto kun mies on tottunut kontrolloimaan vähän kummankin tekemisiä. Ruusu on kyllä jo tosiaan pidemmän aikaa toiminut kumppaninsa toiveita kuunnellen ja lakannut elämästä omaa elämää. .-/ Kaksi toisistaan paljon eroavaa näkemystä ei toimi ilman kompromisseja, lopulta kumpikaan ei ole onnellinen, joten heidän pitäisi tosiaan pysähtyä analysoimaan tilannetta ja miettiä, haluavatko he jatkaa yhdessä. Ja siis joo just tää kun tarinassa pariskunnan välit rakoilevat ja pelin puolella suhde on onnellisesti satasissa. xD Miropas jäi vähille pisteille ja tippui perijäkilvasta:

   Pistetilanne (huonoimmasta parhaimpaan):
   Miika: 17
   Mikael: 18
   Mira: 18
   Miro: 20
   Mikko: 21
   Mirka: 22
   Miska: 23
   Miia: 25

   Kiitos äänestämisestä & kommentoimisesta! .-)

   Poista