lauantai 16. joulukuuta 2017

Housu, osa 2: Tehotyöskentelyä

Luukku 16

Edellisen osan löydät täältä.


Koska puudelikoirien urat olivat niin hyvällä mallilla, päätti Hilton hankkia lisää eläimiä toteuttaakseen elämäntavoitteensa. Uuden rotukoiran hankkimisen sijaan Hilton päätyi tällä kertaa ottamaan koiran paikallisesta löytöeläinkodista. Josku oli suositellut paikkaa, ja Hilton oli innokas tekemään hyvän teon antamalla kodin hylätylle lemmikille. Niin Täplä-koira liittyi perheeseen.

Koirien koulutus jäi kuitenkin vähemmälle perheen kolmea vauvaa hoitaessa. Vaikka Hiltonilla oli oma Tuomas-poika, hän auttoi myös Jamesia kaksosten kanssa. Tuore isoisä leikki mielellään lastenlastensa Joelin ja Juliuksen kanssa. Jameskin suorastaan yllättyi, miten innokas apuri Hilton oli lastenhoidossa. James oli aina pitänyt isäänsä hiukan kylmänä ja rahanhimoisena, mutta lasten syntymän jälkeen Hilton osoittautukin leikkisäksi ja huolehtivaksi papaksi.


Paris oli opettamassa juuri taaperoksi kasvanutta Tuomasta, kun Hilton yhtäkkiä varoittamatta täysin outona hetkenä tuli ja kosi Parisia. Paris oli odottanut kosintahetkeltä hienoa illallista kalliissa ravintolassa ja timantteja sekä muuta glamouria, mutta nyt kaikki tapahtuikin kylpyhuoneessa. Kyllähän Paris otti sormuksen vastaan, mutta oli hän salaa vähän pettynyt.

Sormus sormessaan Paris tunsi itsensä heti vaikutusvaltaisemmaksi, ja hän käveli ylpeänä alakertaan esittelemään helyä Joskulle ja Jamesille.
- Hilton kosi minua äsken, Paris totesi ohimennen ottaessaan lääketieteellistä opusta kirjahyllystä.
- Oi, milloin menette naimisiin? Josku tiedusteli iloisena.
- Varmaan pian, Hilton on taatusti suunnitellut jotain, Paris vastasi vaikka olikin hiukan epäileväinen. Jos kihlat tapahtuivat vessassa, niin missä häät mahdettaisiin pitää?

Paris livahti nopeasti paikalta, sillä hänen tarkoituksensa oli vain lesota uutisillaan. Vaiti ollut James puhkesi puhumaan Parisin mentyä:
- En voi uskoa, että isä teki tämän. Eikö hän tajua, että Paris jahtaa hänen rahojaan?
- Ei sitä voi tietää. Heillä on kuitenkin yhteinen lapsikin. Yhtä lailla sinäkin hyödynnät isäsi rahoja. Paris sentään käy töissä, sinä et, Josku huomautti saaden Jamesin jälleen hiljaiseksi.

Vauvojen kasvettua taaperoiksi Hilton oli alkanut keskittyä ensisijaisesti oman poikansa Tuomaksen opetukseen. Hilton vertasi taaperoiden opettamista eläimien temppujen kouluttamiseen, minkä ansiosta hän oli tosi taitava puhumisen ja kävelyn opettaja lapsille. Kun Hilton olisi saanut opetettua Tuomaalle kaikki taidot, auttaisi hän myös lastenlastensa kanssa.

Hovimestari oli niin ihastunut perheeseen äskettäin hankittuun Noita-kissaan, että James joutui toisinaan huomauttamaan, ettei kissojen kanssa leikkiminen kuulu miehen toimenkuvaan. James olisi toivonut apua kaksosten pottaopetuksen kanssa, mutta hovimestarin jaloissa pyörivä Noita vei miehen kaiken huomion.

Housujen kartano oli niin suuri, että sinne mahtui ostamaan paljon leluja. Vanhemmat toivoivat, että lapset leikkisivät taitoja kohentavilla leluilla, mutta Juliuksen mielestä heppalelu oli paljon kiinnostavampi kuin tylsä looginen palikkapeli.

Josku eteni hyvin urallaan opettajana, mutta harmillisesti hänen vapaa-aikansa meni usein opiskellessa uusia taitopisteitä töitä varten. Tietotavoitteisena hän tietenkin mielellään luki kirjoja, mutta hänestä olisi ollut iloista viettää enemmän aikaa myös taaperoidensa seurassa. Valinta oli kuitenkin tietoisesti tehty. Sentään kaksosilla olivat James-isä ja Hilton-pappa.

Taaperoiden kasvuaika lähestyi uhkaavasti, mutta silti kaksoset eivät olleet oppineet kaikkia taaperon perustaitoja. Se oli heille hieman noloa, sillä nuorempi Tuomas-setä osasi jo kaiken. Niinpä Hilton päätti auttaa Jamesia ja Joskua opettamalla heidänkin vauvojaan. Tiukille se meni, mutta lopulta kaksoset olivat valmiita kasvuun täysin oppineina.

Kasvettuaan ruskeapäinen Joel ja mustatukkainen Julius patistettiin heti opiskelemaan taitopisteitä. Josku oli päässyt opetusuransa kautta käsiksi erityisiin oppikirjoihin, ja hän oli tuonut kokonaisen hyllyllisen hyödyllisiä kirjoja kotiinsa. Joel hiketti logiikassa, kun Julius puolestaan hankki monta siivouspistettä.

Kun lapset olivat kasvaneet isommiksi, oli Joskulla ja Jamesilla aikaa taas hieman hengähtää. Talon piha oli mennyt aivan karmeaan kuntoon, mutta nyt James vihdoin ehti harrastaa jälleen puutarhanhoitoa. Joskukin kutsui välillä työkavereita kotiinsa. Hän oli huomannut, että kirjoista pänttäämisen lisäksi kollegoiltakin oppi.

Opiskelu jäi aika usein lapsilta taka-alalle, sillä perheen lemmikit olivat niin ihania. Heidän kanssa oli kivaa viettää aikaa. Erityisesti poikia kiehtoi Hiltonin kouluttamat temput, joita oli hauskaa komentaa tekemään. Puudelit osasivat kaikkea hienoa, mutta Täplä oli aika kömpelö koira.


Kaikki puudelit olivat päässeet uransa huipulle, ja he tienasivat jo hyviä summia rahaa pelastuslemmikkeinä. Noitakin oli hyvin päättäväinen kissa, ja hän panosti uraansa käymällä töissä joka päivä. Hiltonista oli hienoa seurata eläinten menestymistä. Täplä oli kuitenkin osoittautunut porukan laiskimmaksi, ja hän piti välillä omia vapaa päiviä mukavuusongelmiensa vuoksi.

Joskulla ja Parisilla oli meneillään tavalliseen tapaan opiskelumaratoni urapisteiden maksimoimiseksi. Välillä he valvoivat ihan öitäkin, jotta kaikki pisteet olisi aamuun mennessä tienattu ja yleneminen mahdollista. Joel liittyi välillä naisten opiskelupiiriin, ja heidän hullua opiskelua katsellessaan hän itsekin motivoitui opiskelemaan kovemmin logiikkaa.

Julius oli pojista laiskempi. Hän itse meni opiskelemaan aina silloin, kun joku pakotti, mutta ei hän vapaaehtoisesti tarttunut kirjaan. Julius olisi halunnut mieluummin oppia käytännön kautta, ja Parisin leikkelypöytä-urapalkinto näytti hänestä kiinnostavalta. Lapsia oli kuitenkin kielletty koskemasta siihen. Niin Julius ei voinut muuta kuin hakeutua leikkimään koirien kanssa pöydän lähistölle, mistä sitä voisi ihailla samalla.

Paris ja Josku olivat opiskelutuokioidensa aikana pohtineet Jamesin työttömyystilannetta. Niinpä Paris hankki Jamesille töitä sairaalasta, jossa hän oli itsekin töissä. James otti työn vastaan, mutta hän laittoi silti lapsensa ja luontoharrastuksensa työn edelle. Niin hän yleni hidasta vauhtia, mutta Jamesilla ei ollut kiire.


Pian kultakutrinen Tuomaskin saavutti lapsuusiän. Hilton halusi viettää mahdollisimman paljon aikaa lapsensa kanssa, sillä sitä ei voinut tietää, milloin aika hänet jättäisi. Jokaisesta hetkestä ja uudesta aamunkoitosta olisi otettava kaikki irti. Tuomas oli innostunut urheiluharrastuksesta, ja hänestä oli hauskaa kopitella isän kanssa, vaikka Hilton välillä heittikin pallon turhan korkealle ja kauas.

Tietävätkö Parisin ja Hiltonin kihlat avioliittoa? Ryhdistäytyykö Täplä? Täyttääkö talouden nuoriso vanhempiensa odotukset?

♦ Fiku & Kasa

2 kommenttia:

 1. Huu, suunnitellaankohan koiraperheen lisäystä vielä Täplän jälkeenkin? Ainakin kun se Hiltonin elämäntavoitetta auttaa... Mutta hauskaa että tiedämme nyt kaikkien kolmen pojan nimet ja että Paris sai viimein kosintansa, olkoonkin ettei tilanne ollut niin romanttinen kuin mitä nainen uskalsi toivoa. Joskulla on kyllä painoa sanojensa takana, jos Paris tosiaan käy töissä mutta James ei.

  Ainakin kissa saa huomiota hovimestarilta jos perheen omat miehet keskittyvät lapsiin, eikös? ;) Kaikista kolmesta pojasta tuli varsin söpöjä lapsina, sekä Juliuksesta että Joelista kuten heidän nuoresta sedästäänkin. Kätevää miten kaikille sattui erilaiset hiustenvärit, helppo erottaa toisistaan :D Nähdäänpä tosiaan, millaisia odotuksia vanhemmilla lapsikolmikolle on... Housujen perheestä oli taas varsin hauska lukea ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisimme kovasti halunneet puudeleille pentusia, mutta ikävä kyllä lapsia syntyi lyhyessä ajassa niin monta, etteivät koiranpennut enää mahtuneet talouteen. .--( Adoptoimalla saa onneksi lisää eläimiä Hiltonin elämäntavoitteen toteutukseen. .-) Koitamme noita lapsien nimiä kirjoitella ahkerasti, että he jäisivät paremmin mieleen ja tietää kuka on kukin. .-D Itselläkin on vähän hankaluuksia erottaa heidät, vaikka heillä onkin eriväriset tukat. Sitten sekoittaa että kummalla olikaan ruskea tukka. .-D James ei tosiaan käy töissä, joten yhtä lailla hänkin loisii Hiltonin rahoilla. Se on kyllä tosiaan totta, että jonkun täytyy viihdyttää myös Noita-kissaa, kun muut perheenjäsenet ovat kiireellisiä vauvojen kanssa. .-) Kiitos paljon Jade. Olet todella mukava, kun olit moneen osaan kommentoinut. .-) <3

   Poista