perjantai 22. joulukuuta 2017

Joulupukin päivä hullujenhuoneella

Luukku 22

Tänään tehdään katsaus pelini Hullujenhuone-haasteperheelle. Taloudessa nimittäin asuu päästä sekaisin oleva mies, joka väittää olevansa Joulupukki. Seurasimme tarkasti pukkia yhden päivän ajan, ja nyt pääset kurkkaamaan pukin puuhia!


Joulupukki oli pukeissa jo ennen kello seitsemää. Vaikka hän vaihtoikin jo arkiasunsa ylleen kävi pukki vielä pitkäkseen vuoteelle ja laiskotteli pari tuntia sängyllä, sillä eihän hänellä ollut kiire mihinkään. Nyt hän oli valmis uuteen päivään.

Pukki käveli olohuoneeseen, jossa hän näki Mirjami Morsiamen. Nainen oli menettänyt järkensä sulhasensa kadottua, ja nyt Mirjami odottaa häähuntu päässään sulhasen paluuta.
- Kyllä se vielä palaa, Pukki totesi.
- Puhutko minun miehestäni? Mirjami kysyi toiveikkaana.
- En, vaan ruoasta uunissa. Tuoksahtaa jo palaneen käry, Joulupukki selvensi.

Pukki ei mennyt itse syömään, mutta hän kasasi muiden jäljiltä lautaset muovipussiin ja vei roskikseen. Olisi siinä hullujen hoitajalla Liisalla taas ihmettelemistä, kun lautaset ovat kadonneet.

Sisälle päästyään Pukki pysähtyi taputtamaan Pellervo-pellen upealle soitolle. Pellervo oli hyvin omistautunut musiikille, ja hän suorastaan hehkui päästessään pianon äärelle.

Seuraavaksi Joulupukki suuntasi suihkuhuoneeseen puhdistamaan välineitä. Hän oli oikea hyväntekijä ja halusi pitää tilat puhtaina.

Huoneen vuotava suihku aiheutti kuitenkin liikaa stressiä Pukille, sillä vesi vuoti sellaisella vauhdilla lattioille, että joulumies pelkäsi hukkuvansa suihkuun.

Hänen oli päästävä rauhoittumaan yhteiseen makuuhuoneeseen ja istahti samalla tutulle sänkypaikalle, jossa hän oli makoillut jo aikaisemmin tänään. Juuri herännyt Danger-Dan vuodatti surunkyyneliään nähtyään pahaa unta, jossa joku oli lyönyt häntä pesäpallomailalla, kun hänellä ei ollut päässään kypärää.

Silloin Pukki päätti ottaa päivänokoset. Hän riisui peruukinsa, mutta tekoparran hän antoi olla. Hän näki unta, jossa hän oli kolmen joulupukin kanssa samassa huoneessa, ja he kinastelivat siitä, kuka oli oikea joulupukki.

Joulupukki nukkui maittavat viisi tuntia, minkä jälkeen hänen oli päästävä vessaan. Ikävä kyllä Juulia luuttusi lattioita, ja Apinamieskin haaveili vessaan pääsemisestä. Aivan kuin Pukin uni olisi tullut toteen, mutta nyt kisattiin vessavuorosta eikä pukin tittelistä. Lopulta joulumiekkonen kuitenkin voitti taiston. Hienoa!

Seuraavaksi oli iltapalan aika. Pukki oli aika taitava kokki, ja hän osasi valmistaa jopa spagetin koko hullujenhuoneen väelle. Veitsi vaan heilui, kun Pukki viipaloi vihanneksia kastiketta varten.

Syödessään Joulupukki katsoi kaihoisasti pihalle. Hän oli aivan varma, että ensilumi sataisi tänä iltana. Lumi oli ihanaa, ja se toi kotipaikka Korvatunturin mieleen.

Danger-Dan oli saanut jo arkiasun ylleen, mutta Pukin mielestä hänen olisi käytävä vielä suihkussa. Suihkun sijaan Danger-Dan halusi pallotella, ja hän pyysi Pukkia kopittelukaveriksi. Pukki suostui, vaikkei hän pitänyt kypärämiehen hajusta.

Pallottelu oli hauskaa lumihiutaleiden putoillessa taivaalta. Joulupukki oli arvannut oikein. Hän oli tosi älykäs. Urheilu ei kuitenkaan ollut hänen vahvimpia puoliaan, ja pallon nappaaminen ilmasta oli todella haastavaa.

Kopittelun päätteeksi Joulupukki ja Danger-Dan päättivät koristella ulkona olevan kaktuksen joulukoristeilla. Pukki ei ollut ihan varma, monesko päivä oli menossa, mutta koska lumi saapui jo, joulukaan ei voinut olla kaukana. Yhdessä Pukki ja Danger-Dan ihastelivat säkenöivää joulukaktustaan.

Pihalla tuli kylmä, joten Pukki kävi keittiössä puhdistamassa huolellisesti työtason kokkailujensa jäljiltä.

Pukki kävi keräämässä taas käytetyt lautaset jätesäkkiin, ja hän vei ne tuttuun tapaan roskikseen. Lintuja pongailemassa ollut Liisa kuitenkin huomasi tapahtuman.
- Et varmasti vie niitä sinne! Minä kävin jo yhdet lautaset noutamassa tänään aamulla! Liisa raivosi.
Pukista Liisan käytös oli sopimatonta, ja hän tiedotti, ettei Liisa saisi lahjoja tänä vuonna. Nainen pyöräytteli silmiään.

Joulupukki ei tiennyt, mitä hän tekisi. Niin hän meni istumaan shakkipöydän ääreen tajuamatta kuitenkaan aloittaa peliä. Pukki vihelteli joulusävelmiä jonkin aikaa.

Ilta oli jo pitkällä, ja Pukista oli aika taas siivota suihku. Huoneessa oli kuitenkin jälleen ruuhkaa. Alusvaatteisilleen riisuutunut Mirjami yritti päästä suihkuun ja häätää miehiä huoneesta, mutta Danger-Dan esteli häntä mopilla.

Pukki onnistui puikkelehtimaan ruuhkan ohi suihkukoppiin ja aloitti puhdistamisoperaation. Yhtäkkiä vessaan säntäsi Olivia Vainajala, joka huudahti:
- Mä tapoin sun sulhasen.

Mirjami Morsian oli hyvin järkyttynyt. Eikö hänen sulhasensa nyt palaisikaan? Mirjami itki hyvän aikaa, ja hetken päästä hänen alleen oli ilmestynyt suuri kyynellätäkkö, jonka Pukki näki parhaaksi siivota pois.

Lopulta Joulupukki pääsi myös suihkuun. Hänestä oli hauskaa suihkutella tekoparran kanssa. Ei sitä jaksanut ottaa irti.

Seuraavaksi Pukki toisti samoja asioita, mitä hän oli aiemmin päivällä tehnyt. Hän istahti taas shakkipöydän ääreen ja taputti Juulian soittotaidoille.

Joulupukki siirtyi kuuntelemaan pianomusiikkia ihan pehmeälle sohvalle. Hänestä oli hauskaa istua minipukin vieressä. Hetken päästä Mirjami tuli pyörimään ikkunan luokse.
- Katsotko sinäkin lumisadetta? Joulupukki kysyi.
- Ei, katson josko sulhaseni jo palaisi, Mirjami korjasi. Ilmeisesti hän oli jo unohtanut Olivian puheet.

Pukkia ei kiinnostanut sulhasen paluu, mutta lumisade kylläkin. Hän ihaili hiutaleiden tanssahtelua alas taivaalta.

Joulupukki keksi, että hän voisi itsekin tanssia kuin lumihiutale. Hän siirtyi viereiselle balettitangolle harjoittelemaan siroja askelia.

Joulupukki oli unohtanut ottaa lääkkeensä tänään, ja lääkehukka aiheutti hänelle äkillisen mielialan pudotuksen. Hän parkui kovaäänisesti huoneessa, kunnes Liisa-täti talutti hänet lepäämään.

Joulupukki pääsi onnellisesti nukkumaan. Sellainen oli Pukin päivä.

♦ Fiku & Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti