sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Joulu Puksuloilla

Luukku 24

Puksula on perhe, jossa Edward Murdstone omistaa suuryrityksen ja sen viisi työntekijää. Millainen heidän joulunsa on?Talon kokki Eleonoora oli herännyt varhain jouluaamuna kokkaamaan. Hän oli "perheen" äitihahmo ja halusi yllättää muun talonväen joulupipareilla. Joulusiivous oli tänä vuonna jäänyt tekemättä, mutta herkullinen piparintuoksu varmasti veisi huomion olennaiseen. Eleonoora valmisti suuren lautasellisen pipareita, mistä riittäisi kaikille jouluiloa.

Myös paikan pomo Edward Murdstone oli hereillä aikaisin. Hän istui yksin hiljaisuudessa hienossa huoneistossaan. Pyhäpäivinä suuri liike pidettiin kiinni, minkä takia Edwardilla oli tosi toimeton ja omalla tavallaan tyhjä olo. Normaalisti puoti piti hänet kiireisenä, mutta nyt hänellä ei ollut mitään. Kaikki juhlivat joulua perheen kanssa, mutta Murdstonella ei ollut perhettä.

Edward suunnitteli lämmittävänsä itselleen valmisaterian ja siivosi lautasen pois pöydältään. Samassa hissi kävi, ja Eleonoora tupsahti sieltä ulos.
- Mitä sinä täällä teet? Tämä ei ole työntekijöiden aluetta, herra Murdstone ärähti.
- Kyllä minä tiedän, Eleonoora vastasi muttei tehnyt elettäkään poistuakseen.

- Me järjestämme pienet joulujuhlat työntekijöiden kesken, ja mietin haluaisitko sinäkin liittyä seuraamme? Eleonoora esitti asiansa.
- Mitä minä siellä tekisin? Edward tiuskaisi.
- Jutustelet mukavia kanssamme, vietät hyvää aikaa. Minä leivoin pipareitakin, ja se on paljon maittavampaa kuin valmisateria. Tulisit nyt. Sinulla ei ole mitään menetettävää, Eleonoora vastasi ystävällisesti.

Niin Eleonoora sai kuin saikin Edward Murdstonen mukaansa. Talon miehet Taavetti ja Raine olivat tuoneet työntekijöiden taukotilaan kuusen, jonka Nelli ja Kerttuli olivat koristelleet. Murdstone aisti heti yhteisöllisyyden ja lämmön, mitä hän ei itse pahemmin harjoittanut. Uudet tuntemukset pysäyttivät hänet hetkeksi paikoilleen.
- Mitä toi täällä tekee? bassoa soittava Nelli ihmetteli.

Murdstone oli aikeissa kääntyä takaisin sinne, mistä oli tullutkin, mutta Kerttuli tuli pysäyttämään hänet.
- Minä toivoisin että sinä jäät tänne. Minä tein lahjan ihan sinua varten, Kerttuli kertoi lempeästi.
- Minkä takia te olette minulle niin ystävällisiä? Minä en ole ikinä ollut ystävä teille, Murdstone murtui.
- Älä ole höpsö, nyt on joulu! Eleonoora naurahti.

Rautanaama-Raine tuli tuomaan omaa lahjaansa Nellille.
- Teitkö mulle robotin, joka tekee työt puolestani? Nelli kiusoitteli hyväntahtoisesti.
- Katsotaan sitä sitten syntymäpäivänäsi. Nyt ei taida ihan taidot riittää siihen, Raine lähti leikkiin mukaan.

Eleonoora tarjosi piparit pöytään ja kutsui simit syömään. Eleonooran suussa sulavat herkkuleipomukset saivat kaikki entistä paremmalle tuulelle. Murdstone hymyili aidosti ensimmäistä kertaa elämässään ja oli iloinen siitä, että oli lähtenyt joulun viettoon mukaan. Kokemus oli ollut hyvin avartava.

♦ Fiku & Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti